תחליף לקורנפלור

תחליף לקורנפלור

קורנפלור, הידוע גם כעמילן תירס, הוא מרכיב רב תכליתי המשמש במגוון מתכונים לעיבוי רטבים, מרקים ואפילו כמרכיב מרכזי באפייה. עם זאת, ישנם מצבים שבהם עשויים להזדקק לתחליף לקורנפלור, בין אם בגלל הגבלות תזונתיות, אלרגיות, או כין אין במזווה. בכתבה הבאה, נציג חלופות שונות לקורנפלור וכיצד להשתמש בהן ביעילות.

מהו קורנפלור?

קורנפלור הוא עמילן עדין אבקתי המופק מגרעיני נבט התירס. הוא חסר טעם וכאשר מערבבים אותו עם נוזל, הוא מתגבש ונהיה סמיך.

סיבות לחיפוש תחליף לקורנפלור

ישנן מספר סיבות בהן:

הגבלות תזונתיות: הימנעות ממוצרים המכילים עמילן תירס עקב אלרגיות או אי סבילות.

זמינות: אין קורנפלור בהישג יד.

תחליפים פופולאריים לקורנפלור

קמח לכל מטרה

יש להשתמש ב-2 כפות של קמח לכל מטרה על כל כף 1 של קורנפלור.

עמילן תפוחי אדמה

יש להחליף את הקורנפלור בכמות שווה של עמילן תפוחי אדמה.

עמילן טפיוקה

יש להחליף את הקורנפלור בכמות שווה של עמילן טפיוקה.

קמח אורז

יש להשתמש ב-2 כפות קמח אורז על כל כף 1 של קורנפלור.

קמח חיטה

יש להכפיל את כמות קמח החיטה כדי להחליף את הקורנפלור.

קמח שקדים

יש להחליף את הקורנפלור בכמות שווה של עמילן טפיוקה.

זרעי פשתן טחונים

מערבבים כף 1 של זרעי פשתן טחונים עם 3 כפות מים כדי להחליף כף 1 של קורנפלור.

טיפים מעשיים לשימוש בתחליפים

יצירת תמיסה: כאשר משתמשים בתחליפים על בסיס קמח כמו קמח לכל מטרה או קמח אורז, יש לצור תמיסה על ידי ערבוב הקמח עם כמות קטנה של מים קרים לפני הוספתו לנוזלים חמים. כך אפשר למנוע גושים.

זמן בישול: שימו לב, תחליפים מסוימים, כגון קמח חיטה וקמח אורז, דורשים זמני בישול ארוכים יותר.

מרקם וטעם: שימו לב למרקם ולטעם שכל תחליף מקנה. לדוגמה, קמח שקדים מוסיף טעם אגוזי.

התאמות כמות: לא לכל התחליפים יש אותו כוח עיבוי כמו קורנפלור. מתאימים את הכמויות בהתאם, משתמשים פחות או יותר בהתאם לתחליף.

כמה מילים לסיכום…

כפי שראיתם, ניתן למצוא תחליפים ראויים לקורנפלור. יש המון אלטרנטיבות מעולות. על ידי הבנת אופן פעולתו של כל תחליף וביצוע ההתאמות הנדרשות, תוכלו להמשיך וליצור מנות טעימות ובעלות מרקם טוב ללא צורך בקורנפלור.

ונסיים עם מתכון טעים:

מתכון לדייסת קורנפלור וקינמון (טעמים שמזכירים ילדות)

מרכיבים:

240 מ”ל חלב (אפשר כל חלב שאתם אוהבים)

1/4 כוס מים

1.5 כף קורנפלור

קינמון לפי הטעם

סוכר לפי הטעם

אופן ההכנה:

-הרתיחו את החלב על הגז.

-ערבבו את הקורנפלור עם המים. שימו לב שהוא נמס לחלוטין.

-הוסיפו קינמון לתערובת הקורנפלור והמים וערבבו היטב.

-כאשר החלב רתח, שפכו פנימה את תערובת הקורנפלור. ערבבו היטב ובשלו כ-2 דקות.

 

בתאבון 😊