בכתבה הבאה, נשתף בכמה טיפים מועילים שיעזרו לכם להצליח בכתיבת עבודה אקדמית.
מוכנים? אנחנו מתחילים!
הכתבה בשיתוף עם חברה מובילה המסייעת לסטודנטים בכתיבת עבודת סמינריון, עבודות אקדמיות ועוד. השירותים ניתנים בעלות אטרקטיבית. למידע נוסף, בקרו בדף: עבודות סמינריוניות בתשלום.
התחילו בכתיבת העבודה כמה שיותר מוקדם (הימנעו מדחיינות)
הרבה סטודנטים בוחרים לדחות את כתיבת העבודה וזאת במיוחד כאשר יש להם התחייבויות אחרות או כאשר המשימה נראית להם מורכבת וקשה.
להתחלה מוקדמת יש יתרונות רבים. יש מספיק זמן לסיעור מוחות, לחקר, לכתיבה ולשינויים ושיפורים. התחלה מוקדמת גם מפחיתה את הלחץ ומאפשרת לגשת לכתיבת העבודה בראש נקי ומרוכז. כדי למנוע דחיינות, קבעו לוח זמנים והיצמדו אליו. אפילו אם תקדישו מעט זמן מדי יום, תוכלו לעשות הבדל משמעותי בטווח הארוך.
החליטו על שאלת מחקר
לפני שתתחילו לכתוב את העבודה, חשוב שתחליטו על שאלת מחקר. שאלת מחקר מוגדרת היטב מנחה את תהליך המחקר והכתיבה, ועוזרת להישאר ממוקדים ומאורגנים. בחרו שאלה מעניינת, רלוונטית לתחום שלכם וכזאת שאפשר לחקור אותה במסגרת העבודה. שאלת המחקר צריכה להיות ברורה ותמציתית וכזאת שתאפשר פיתוח הצהרת תזה חזקה שיהיה אפשר לתמוך בה לאורך העבודה.
חקרו את הנושא ומצאו מקורות מידע רלוונטיים
כאשר יש לכם שאלת מחקר, תוכלו להמשיך לשלב הבא שהינו עריכת מחקר מעמיק בנושא.
השתמשו במגוון מקורות, כולל כתבי עת אקדמיים, ספרים ואתרי אינטרנט בהם מפורסמים מאמרים אקדמיים וכל זאת על מנת שתוכלו לאסוף כמה שיותר מידע. וודאו שהמקורות שבהם אתם משתמשים הם רלוונטיים. תוך כדי מחקר, רשמו הערות ועקבו אחר המידע הביבליוגרפי של כל מקור. כך יהיה לכם קל יותר בהמשך לצטט את המקורות בצורה מדויקת.
רשמו הערות
רישום יעיל של הערות הוא חלק חיוני מתהליך המחקר. בזמן שאתם קוראים מידע, הערות מפורטות על נקודות המפתח, הטיעונים והראיות הרלוונטיים לשאלת המחקר שלכם. ארגנו את ההערות שלכם באופן שנראה לכם הגיוני.
בצעו עריכות ותיקונים
עריכה כוללת תיקון שגיאות דקדוק, כתיב ופיסוק. היא גם מתמקדת בשיפור מבנה המשפט, בחירת מילים וקריאות כללית.
שאלות ותשובות
מה כולל המבנה של העבודה האקדמית?
המבנה כולל את החלקים הבאים: עמוד שער, תקציר, תוכן העניינים, מבוא, גוף העבודה, סיכום, רשימת מקורות ונספחים.
מהן ההנחיות לגבי עיצוב העבודה?
יש להשתמש בפונט דוד בגודל 12 נקודות, להקפיד על שוליים 2.5 ס”מ מכל צד ולמספר את העמודים. כמו כן, יש להקפיד על רווח של שורה וחצי בין הפסקאות.
כמה מילים לסיכום…
לסיכום, כתיבת עבודות אקדמיות היא מיומנות שניתן לפתח תוך תרגול ומסירות. על ידי התחלה מוקדמת, בחירת שאלת מחקר ספציפית, עריכת מחקר מעמיק, כתיבת הערות מפורטות ומעקב אחר מבנה ברור, תוכלו להפיק עבודה אקדמית כתובה ומעוצבת היטב. שיהיה בהצלחה!